piątek, 8 sierpnia 2014

Koktajl jagodowy / borówkowy z syropem klonowym i kokosem


blueberry coconut maple syrup smoothie


Ten koktajl to przeplatające się ze sobą smaki orzeźwiających borówek, słodkości syropu klonowego i egzotycznej nuty kokosów. 

Opis i tak nie oddaje smaku smoothie trzeba go samemu spróbować. :)


SKŁADNIKI
  • borówki / jagody
  • maślanka / mleko
  • wiórki kokosowe
  • syrop klonowy (do smaku) 



blueberry coconut maple syrup smoothie


WYKONANIE
Borówki lub jagody umieszczamy w blenderze, zalewamy mlekiem lub maślanką, dodajemy wiórki kokosowe trochę syropu klonowego.
Całość miksujemy, a potem schładzamy w lodówce.




blueberry coconut maple syrup smoothie


Lubicie syrop klonowy?

Podzielcie się ze mną Waszymi ulubionymi przepisami na szybkie dania z dodatkiem syropu klonowego :)

3 komentarze:

  1. Jagody z syroperm klonowym? Takiego połączenie chyba jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja do tego przepisu też nie :)
    Ale jak miałam zrobić ten koktajl to chciałam dodać coś, co zwykle nie kojarzy się z borówkami i wpadła mi w oko butelka z syropem klonowym i stwierdziłam, że to musi to! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę kiedyś wypróbować. Syrop klonowy do tej pory kojarzył mi się z placuszkami i naleśnikami :D

      Usuń