środa, 20 sierpnia 2014

Kurczak z fasolką szparagową i marchewką w mleku kokosowym


Coconut Chicken and Vegetable Curry


SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka
1-2 marchewki
1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
1 mała puszka mleka kokosowego
curry
sól / sos sojowy
kurkuma
czosnek
imbir (świeży lub mielony)
ulubiona mieszanka przypraw do kurczaka
olej
ryż  

WYKONANIE
Kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy ulubioną mieszanką przypraw do kurczaka, dodajemy odrobinę oleju. 
Mieszamy i marynujemy przez około 30min w lodówce.
Kroimy marchewkę w słupki i zabieramy się za gotowanie ulubionego ryżu.
Rozgrzewamy patelnię lub wok i smażymy kurczaka, a następnie dodajemy marchewkę i szparagówkę.
Zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry, czosnkiem, kurkumą, imbirem i jak za mało słone solą lub sosem sojowym.
Dusimy, aż warzywa będą chrupkie.
Podajemy z ryżem (polecam basmati z dzikim)


Coconut Chicken and Vegetable Curry

4 komentarze: