Ostatnio stałam się maniaczką wszelkich zup o kremowej konsystencji.
O to jeden z moich wielu eksperymentów.
SKŁADNIKI
3 CUKINIE
2 ZIEMNIAKI
1 MARCHEW
1cm KAWAŁEK IMBIRU
1 ŁYŻECZKA CURRY
1/2 ŁYŻECZKI MIELONEJ KOZIERADKI I KMINU RZYMSKIEGO
1-2 ŁYŻKI JOGURTU LUB ŚMIETANY
KOSTKA BULIONOWA/SÓL
SER Z NIEBIESKĄ PLEŚNIĄ
WYKONANIE
W niewielkiej ilości wody (tak, żeby przykryła warzywa) gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i cukinie z dodatkiem kostki bulionowej (można to zamienić na sól).
Następnie wyciskamy świeży kawałek imbiru, wsypujemy resztę przypraw i gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Potem dodajemy jogurtu lub śmietany i miksujemy całość.
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńi gwarantuje, że tak samo smakuje :)
Usuń