SKŁADNIKI
- 6 kiełbasek np. frankfurterki, parówki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 6 plasterków sera żółtego
- papryka marynowana
- około 250g pieczarek
WYKONANIE
Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki.
Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów.
Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego.
Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki.
Zapiekamy w piekarniku na około 200 stopni do momentu zarumienienia ciasta.
Eet smakelijk!
O rety jakie pyszności! Choć za ciastem francuskim nie przepadam, to i tak bym zjadła :D
OdpowiedzUsuńMimo, że nie przepadasz za ciastem francuskim to jednak bardzo zachęcam Cię do eksperymentowania z tym ciastem - na słodko lub słono - na pewno znajdziesz dla siebie najsmaczniejsze zastosowanie :)
UsuńMasz pięknego bloga :) Bardzo miło przegląda się u Ciebie posty :) Ja też często robię takie kiełbaski w cieście (najczęściej ciasto francuskie kupuję w Biedronce). Nie wpadłam jednak na opcję z papryką - następnym razem na pewno dodam :) To jest dobre danie na szybko dla gości, bo jest dość efektowne mimo swojej prostoty- no i pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa pod adresem mojego bloga :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Ojj będe próbować, z ciastem francuskim to musi być naprawdę dobre :)
OdpowiedzUsuńo tak, gwarantuję że jest pyszne :)
OdpowiedzUsuń