wtorek, 19 maja 2015

Wyraziste roladki z ciasta francuskiego z mango chutney i wędzonym serem

Mango Chutney and smoked sheep milk cheese pin wheels

Kontynuując przygodę z uwielbianym przeze mnie mango chutney, ponownie połączyłam go z oscypkami, ale już w towarzystwie ciasta francuskiego.
Cudowna słodycz mango chutney wraz ostrością i słoną nutą sera, daje niezapomniane doznania smakowe. 
Oscypka możecie zastąpić innym serem. Ważne tylko, aby był wyrazisty w smaku, bo tylko taki będzie miał szanse konkurować ze słodyczą mango chutney.

Dla spragnionych innych przepisów z mango chutney, zapraszam TUTAJ oraz TUTAJ

A gdy szukacie pomysłów na dania z ciasta francuskiego, to koniecznie zaglądnijcie TUTAJ


Mango Chutney and smoked sheep milk cheese pin wheels

SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
mango chutney
wyrazisty w smaku ser (użyłam oscypka)

WYKONANIE
Ciasto francuskie smarujemy mango chutney, a na to ścieramy wędzony ser.
Zawijamy całość i kroimy na kilkucentymetrowe plastry.
Układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25-30minut w temp. 200 stopni.

SUGESTIA
Zamiast oscypków można użyć innego mocnego w smaku sera np. wędzonego lub dojrzewającego.


Mango Chutney and smoked sheep milk cheese pin wheels

Lubicie takie połączenia smakowe?:)

Wiosenne słodkości!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz