Szybka przekąska dla amatorów oscypków i indyjskich smaków. Grillowane oscypki z mango chutney


Będąc wielką amatorką oscypków, jak tylko mam możliwość zdobyć je, to od razu zastanawiam się, co nowego z nich przyrządzić i z czym je połączyć.
W tym przypadku wpadłam na pomysł, aby je błyskawicznie usmażyć na patelni grillowej i zajadać w towarzystwie mango chutney z dodatkiem ciemnego pieczywa. 

Udany mariaż polskiego regionalnego produktu z kuchnią indyjską.


SKŁADNIKI
kilka oscypków
mango chutney (ze sklepu lub zrobiony według tego --> przepisu
kilka kromek ciemnego pieczywa
olej

WYKONANIE
Oscypki kroimy na grubsze plastry i podsmażamy na patelni grillowej z odrobiną tłuszczu.
Obok oscypków, na patelni umieszczamy kromki chleba i robimy z nich tosty.
Podajemy z mango chutney.


SUGESTIA
Zamiast oscypków świetnie sprawdzają się inne wędzone sery.




2 komentarze :

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *