Dziś przepis na arcyprostą zupę krem z samych warzyw.
Jest lekkostrawna, ale za to bardzo sycąca i gwarantuję, że największy laik kulinarny jest w stanie ją zrobić.
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem
- 1 duży ziemniak
- 1-1,5 litra bulionu
- sól, pieprz ( u mnie jeszcze czubryca)
- opcjonalnie dla zagęszczenia można dodać odrobinę kaszy manny
Wykonanie:
W bulionie ugotować mrożonkę z ziemniakiem. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksować je na jednolitą masę i doprawić do smaku.
Приятного аппетита!
Uwielbiam taką zupę, ja jednak nie daje ziemniaków, a marchew i groszek wcześniej duszę na masełku, podaje tą zupę z... orzechowymi chrupkami :))) Dzieci są zachwycone ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł - warto go wypróbować :)
OdpowiedzUsuń