Zupa krem z warzyw, czyli marchew i groszek w roli głównej

carrots peas potatoes soup  

Dziś przepis na arcyprostą zupę krem z samych warzyw.

Jest lekkostrawna, ale za to bardzo sycąca i gwarantuję, że największy laik kulinarny jest w stanie ją zrobić.


Składniki:
- 1 opakowanie mrożonki marchew z groszkiem
- 1 duży ziemniak
- 1-1,5 litra bulionu
- sól, pieprz ( u mnie jeszcze czubryca)
- opcjonalnie dla zagęszczenia można dodać odrobinę kaszy manny

Wykonanie:
W bulionie ugotować mrożonkę z ziemniakiem. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksować je na jednolitą masę i doprawić do smaku.


Приятного аппетита!

carrots peas potatoes soup

 


2 komentarze :

  1. Uwielbiam taką zupę, ja jednak nie daje ziemniaków, a marchew i groszek wcześniej duszę na masełku, podaje tą zupę z... orzechowymi chrupkami :))) Dzieci są zachwycone ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł - warto go wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *