Kurczak z kapustą pekińską w mleku kokosowym i curry




Coconut Chicken Curr



Łatwe, a zarazem szybkie danie w azjatyckim klimacie...


SKŁADNIKI
  • pierś kurczaka
  • połowa kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka)
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • 1 łyżka curry
  • sól/sos sojowy
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • ryż


WYKONANIE 
Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce.
Kroimy kapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew w słupki.
Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej.
Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie.
Podajemy z ryżem. 


Selamat makan! 


Coconut Chicken Curr

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *