Łatwe, a zarazem szybkie danie w azjatyckim klimacie...
SKŁADNIKI
- pierś kurczaka
- połowa kapusty pekińskiej
- 2 marchewki
- 1/3 mrożonej fasolki szparagowej (lub 1 puszka)
- 1/2 puszki mleka kokosowego
- 1 łyżka curry
- sól/sos sojowy
- przyprawa do kurczaka
- olej
- ryż
WYKONANIE
Pierś kurczaka kroimy, zasypujemy gotową mieszanką przypraw do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut w lodówce.
Kroimy kapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew w słupki.
Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej.
Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie.
Podajemy z ryżem.
0 komentarze :
Prześlij komentarz