Borówki amerykańskie czy jagody zawierają mnóstwo witamin, a przede wszystkim przeciwutleniacze niszczące wolne rodniki. Dlatego teraz w okresie letnim, kiedy tak łatwo są dostępne, warto je spożywać przede wszystkim na surowo na przykład w postaci koktajli :)
SKŁADNIKI
Borówki amerykańskie / jagody
Maślanka lub jogurt
Ananasy (w moim przypadku z puszki)
do posłodzenia sok z ananasa
WYKONANIE
Bajecznie proste, czyli owoce i jogurt lub maślanka lądują w blenderze, gdzie miksujemy je na smoothie.
Mniam Mniam. Chyba czas odstawić na bok truskawki i sięgnąć po borówki / jagody :D Jutro zakupy i koktajl się zrobi :D
OdpowiedzUsuńO tak, czas na zmianę menu ;)
OdpowiedzUsuńSmacznego!
Jadłam dzisiaj borówki i takiego koktajlu też chętnie bym spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Bardzo ciekawe połączenie owoców :) Takiego koktajlu jeszcze w akcji nie mamy ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Cieszę się, że przepis się spodobał :)
OdpowiedzUsuń