Przepis na tę sałatkę dedykuję wszystkim mięsożercom :)
SKŁADNIKI
Brokuł
Opakowanie sera typu feta
Kawałek wędzonego boczku
Ziarna słonecznika
Pestki dyni
Śmietana/Jogurt grecki
Majonez
Pieprz
Czosnek granulowany
Sól
WYKONANIE
Brokuł podzielony na mniejsze części gotujemy na parze lub w lekko osolonej wodzie, a potem zostawiamy do wystygnięcia.
Boczek kroimy w kostkę lub paseczki i podsmażamy na patelni, aż zrobi się lekko chrupki i odstawiamy również do ostygnięcia.
Kroimy ser feta w kostkę, a potem ziarna słonecznika i pestki dyni prażymy na suchej patelni.
Przekładamy do większego naczynia brokuły, bekon, fetę i pestki.
Dodajemy śmietanę / jogurt z majonezem i doprawiamy pieprzem i czosnkiem.
Bez boczku też mogłaby być fajna...
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba także ta miseczka!
w wersji wegetariańskiej też jest super:)
OdpowiedzUsuńP.S.miseczka arcoroc :)