Ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką oscypków.
Uwielbiam je za ich niepowtarzalny, wyrazisty smak.
Oscypki to sery niezwykłe, oryginalnie wyrabiane z mleka owczego są naszą dumą narodową i świetnym towarem eksportowym.
Oscypki bardzo dobrze smakują na zimno, ale moim zdaniem podanie ich na ciepło wydobywa pełnię ich smaku.
SKŁADNIKI
kilka plastrów schabu
oscypek
suszone płatki papryki
musztarda
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
sól
olej
wykałaczki
WYKONANIE
Każdy plaster schabu lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy pieprzem ziołowym, czosnkiem, solą i odstawiamy na jakiś czas.
Kroimy oscypki na paluszki następnie smarujemy każdy plaster musztardą, kładziemy po oscypku i posypujemy suszonymi płatkami papryki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką.
Smażymy na oleju, aż mięso lekko zrumieni się.
Lubicie oscypki?
Aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńJak je zrobiłam to też mi ciekła ;)
Usuńoch jak ja uwielbiam takie rzeczy:)
OdpowiedzUsuńMiło mi to czytać, że poza mną są amatorzy na takie danie :)
Usuń