Pomysł na szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości.
Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie.
Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ
Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg pieczarek
1 "trójkącik" sera topionego
pieprz ziołowy
czosnek
sól
masło klarowane
WYKONANIE
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na maśle klarowanym, dodając sól oraz przyprawy.
Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia.
Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości 1,5-2cm i układamy płasko na papierze do pieczenia.
SUGESTIA
Pieczemy ok. 30minut w temp. 200 stopni.
SUGESTIA
Roladki wybornie smakują podane z barszczem lub piwem :)
Czym częstujecie niespodziewanych gości?
Ciekawe. Zazwyczaj robię z serem żółtym mi pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbowanie mojej wersji. Jest równie smaczna :)
Usuńrobiłam coś podobnego tylko z żółtego zera pieczarek i szynki wyszły pycha
OdpowiedzUsuńA teraz spróbuj moją wersję :)
UsuńA myślałam, że to cuda z makiem xD
OdpowiedzUsuńA tu niespodzianka! To pieczarki :)
OdpowiedzUsuń