Racuchy każdy zna, jadł wielokrotnie i większość z nas bardzo je lubi.
Jednak zwykle jedzone są z jabłkami, które oczywiście smaczne i zdrowe są, ale czasem aż się prosi, by zamiast ich dodać coś innego.
Moja propozycja to ananasy!
A znacie już mój przepis na racuchy z bananami? Jeśli jeszcze nie, to klikajcie --> TUTAJ
SKŁADNIKI
1 szklanka mąki
1 duży kubek kefiru lub mleka
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 puszki ananasów
1 duże jabłko
1 łyżka cukru
szczypta soli
olej
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki cynamonu
WYKONANIE
Mąkę,
kefir, jajko, proszek do pieczenia, cukier, szczyptę soli oraz
kardamon z cynamonem mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ananasy i jabłko kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Co sądzicie o takiej wersji racuchów?
O boże jak ja dawno nie jadłam racuchów, co prawda ananasy zamieniłabym na jabłka :)
OdpowiedzUsuńFajnie, że Ci przypomniałam o racuchach :)
Usuń