Dla tych, co mają dość sklepowych wędlin | Boczek pieczony z kminkiem

baked bacon with caraway seeds

Kiedy wędliny ze sklepu Wam się znudzą, czas zrobić o niebo lepsze we własnym piekarniku. 

Wystarczy dobrej jakości surowe mięso, ulubione przyprawy i gotowe!

SKŁADNIKI
1kg surowego boczku
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżka przyprawy do mięs
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżka papryki wędzonej w proszku (opcjonalnie)
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka soli
2 łyżki musztardy
1-2 łyżki kminku
olej

WYKONANIE
Czosnek wyciskamy przez praskę i mieszamy z olejem i resztą przypraw (bez kminku).
Marynatą nacieramy boczek z każdej strony.
Kminkiem posypujemy boczek.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni 1-1,5 godziny.



Przejadły Wam się sklepowe wędliny?
Wędzicie lub pieczecie w domu własne wędliny?
Domowy Wyrób

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *