Lekki deser z serka homogenizowanego z bakaliami i musem truskawkowym


Sezon na truskawki jeszcze się nie zaczął, ale na szczęście są truskawki mrożone, z których możemy zrobić pyszny mus i użyć go do tego pysznego deseru.


Deser jest lekki za sprawą serka homogenizowanego i delikatnego musu, a najlepiej smakuje, gdy jest schłodzony, dając nam już w kwietniu przedsmak lata :)



SKŁADNIKI (na 4 porcje)
1 opakowanie serka homogenizowanego 300-400g
1 opakowanie galaretki (użyłam cytrynowej)
1 opakowanie cukru waniliowego
kilka łyżek bakalii (użyłam: orzechów włoskich, rodzynek, skórkę pomarańczową, suszoną żurawinę)
ok. 1/2 litra zmiksowanych truskawek

WYKONANIE
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu i zostawić do stężenia.
Ser mieszamy z cukrem waniliowym i bakaliami. 2/3 tężejącej galaretki dodajemy do sera i mieszamy, a potem przekładamy do pucharków.
Pozostałą galaretkę mieszamy z musem truskawkowym i dodajemy do pucharków.
Pucharki umieszczamy w lodówce, aby całość deseru stężała.
Najlepiej smakują schłodzone.

Wiosenne słodkości!

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 
pomagajonline

KĄCIK HAZARDZISTY


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
myTaste.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *