Pomidory po rosyjsku | Przepis na warzywa w słodko-kwaśnym sosie


Tomatoes sweet and sour sauce

Przepis, którym chcę się z Wami podzielić pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk.
Dzięki niemu, spożycie pomidorów w moim domu wzrosło do rekordowych ilości:)
Jedynym składnikiem, który nie biorę pod uwagę w tym przepisie-ze względu na to,że jej nie jadam-jest cebula.


SKŁADNIKI
  • 1/2 kg pomidorów
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego (pominęłam te składnik)
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka estragonu (lub innych ulubionych ziół)
  • sól    

 

WYKONANIE

Pomidory obrać ze skórki, pokroić tak, jak się ma ochotę 

i ułożyć na półmisku.

Resztę składników rozpuścić w rondelku.

Ciepłym sosem polać pomidory.

Poczekać, aż sos stężeje, wkładając pomidory na jakiś czas do lodówki.

 

Tomatoes sweet and sour sauce


Gué aproveche! 

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *