Przepis, którym chcę się z Wami podzielić pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk.
Dzięki niemu, spożycie pomidorów w moim domu wzrosło do rekordowych ilości:)
Jedynym składnikiem, który nie biorę pod uwagę w tym przepisie-ze względu na to,że jej nie jadam-jest cebula.
SKŁADNIKI
- 1/2 kg pomidorów
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka przecieru pomidorowego (pominęłam te składnik)
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżka estragonu (lub innych ulubionych ziół)
- sól
WYKONANIE
Pomidory obrać ze skórki, pokroić tak, jak się ma ochotę
i ułożyć na półmisku.
Resztę składników rozpuścić w rondelku.
Ciepłym sosem polać pomidory.
Poczekać, aż sos stężeje, wkładając pomidory na jakiś czas do lodówki.
Gué aproveche!
0 komentarze :
Prześlij komentarz