Roladki schabowe z oscypkiem i z suszonymi płatkami papryki

loin with sheep cheese

Ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką oscypków. 
Uwielbiam je za ich niepowtarzalny, wyrazisty smak.

Oscypki to sery niezwykłe, oryginalnie wyrabiane z mleka owczego są naszą dumą narodową i świetnym towarem eksportowym.

Oscypki bardzo dobrze smakują na zimno, ale moim zdaniem podanie ich na ciepło wydobywa pełnię ich smaku. 

loin with sheep cheese

SKŁADNIKI
kilka plastrów schabu
oscypek
suszone płatki papryki
musztarda
pieprz ziołowy
czosnek granulowany
sól
olej
wykałaczki

WYKONANIE
Każdy plaster schabu lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy pieprzem ziołowym, czosnkiem, solą i odstawiamy na jakiś czas.
Kroimy oscypki na paluszki następnie smarujemy każdy plaster musztardą, kładziemy po oscypku i posypujemy suszonymi płatkami papryki, zawijamy i przekłuwamy wykałaczką.
Smażymy na oleju, aż mięso lekko zrumieni się.



loin with sheep cheese

Lubicie oscypki?

4 komentarze :

 
pomagajonline

KĄCIK HAZARDZISTY


Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
myTaste.pl
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
zBLOGowani.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *