Roladki / ślimaczki z ciasta francuskiego z pieczarkami i serem topionym

Mushroom Puff Pastry

Pomysł na szybką przekąskę idealną na karnawałową imprezę oraz dla niespodziewanych gości.
Roladki nie wymagają wielkiego zachodu, robią się błyskawicznie, a smakują wybornie. 

Jeśli chcecie przepis na wieloskładnikowe roladki w wersji z serem feta to zapraszam --> TUTAJ


Mushroom Puff Pastry


SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
1/2 kg pieczarek 
1 "trójkącik" sera topionego
pieprz ziołowy
czosnek
sól
masło klarowane


WYKONANIE
Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy na maśle klarowanym, dodając sól oraz przyprawy. 
Pod koniec łączymy z serem topionym i odstawiamy do wystygnięcia.
Po tym czasie wykładamy pieczarki na ciasto francuskie zwijamy w rulon, a potem kroimy na plastry o szerokości 1,5-2cm i układamy płasko na papierze do pieczenia.
Pieczemy ok. 30minut w temp. 200 stopni.

SUGESTIA
Roladki wybornie smakują podane z barszczem lub piwem :) 
Mushroom Puff Pastry

Czym częstujecie niespodziewanych gości?

6 komentarze :

  1. Ciekawe. Zazwyczaj robię z serem żółtym mi pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam wypróbowanie mojej wersji. Jest równie smaczna :)

      Usuń
  2. robiłam coś podobnego tylko z żółtego zera pieczarek i szynki wyszły pycha

    OdpowiedzUsuń
  3. A myślałam, że to cuda z makiem xD

    OdpowiedzUsuń
  4. A tu niespodzianka! To pieczarki :)

    OdpowiedzUsuń

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *