Kontynuując przygodę z uwielbianym przeze mnie mango chutney, ponownie połączyłam go z oscypkami, ale już w towarzystwie ciasta francuskiego.
Cudowna słodycz mango chutney wraz ostrością i słoną nutą sera, daje niezapomniane doznania smakowe.
Oscypka możecie zastąpić innym serem. Ważne tylko, aby był wyrazisty w smaku, bo tylko taki będzie miał szanse konkurować ze słodyczą mango chutney.
A gdy szukacie pomysłów na dania z ciasta francuskiego, to koniecznie zaglądnijcie TUTAJ
SKŁADNIKI
1 opakowanie ciasta francuskiego
mango chutney
wyrazisty w smaku ser (użyłam oscypka)
WYKONANIE
Ciasto francuskie smarujemy mango chutney, a na to ścieramy wędzony ser.
Zawijamy całość i kroimy na kilkucentymetrowe plastry.
Układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy około 25-30minut w temp. 200 stopni.
SUGESTIA
Zamiast oscypków można użyć innego mocnego w smaku sera np. wędzonego lub dojrzewającego.
Lubicie takie połączenia smakowe?:)
0 komentarze :
Prześlij komentarz