Kiełbaski + ciasto francuskie, czyli szybki sposób na całkiem eleganckie danie


sausage in puff pastry




sausage in puff pastry


SKŁADNIKI
  • 6 kiełbasek np. frankfurterki, parówki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 plasterków sera żółtego
  • papryka marynowana
  • około 250g pieczarek

WYKONANIE
Na oleju podsmażamy pokrojone pieczarki.
Kroimy ciasto francuskie na 6 kwadratów.
Na każdym kawałku ciasta układamy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki oraz plasterek sera żółtego.
Na to kładziemy kiełbaskę i zawijamy tak, jak rogaliki.
Zapiekamy w piekarniku na około 200 stopni do momentu zarumienienia ciasta.


sausage in puff pastry


Eet smakelijk!


6 komentarze :

  1. O rety jakie pyszności! Choć za ciastem francuskim nie przepadam, to i tak bym zjadła :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mimo, że nie przepadasz za ciastem francuskim to jednak bardzo zachęcam Cię do eksperymentowania z tym ciastem - na słodko lub słono - na pewno znajdziesz dla siebie najsmaczniejsze zastosowanie :)

      Usuń
  2. Masz pięknego bloga :) Bardzo miło przegląda się u Ciebie posty :) Ja też często robię takie kiełbaski w cieście (najczęściej ciasto francuskie kupuję w Biedronce). Nie wpadłam jednak na opcję z papryką - następnym razem na pewno dodam :) To jest dobre danie na szybko dla gości, bo jest dość efektowne mimo swojej prostoty- no i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojego bloga :)

    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojj będe próbować, z ciastem francuskim to musi być naprawdę dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  5. o tak, gwarantuję że jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *