JESIENNE CIASTO JOGURTOWO-CYNAMONOWE Z JABŁKAMI

Apple Yogurt Cake with a Cinnamon

Niedawno szumnie zapowiadałam, że wracam... a tu taki klops - znów gdzieś przepadłam.
Teraz już nie robię szumnych deklaracji, ale postaram się poprawić swoją frekwencję :)
 
 
Jesień to czas, kiedy są najlepsze jabłka.
Dlatego dzisiejszy wpis poświęcony będzie tym pysznym owocom pod postacią ciasta ze sporą ilością cynamonu.

SKŁADNIKI 
1 mały jogurt naturalny 
½ szklanki oleju 
2 szklanki mąki 
¾ szklanki cukru 
4 jaja 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 cukier waniliowy 
szczypta soli 
2-3 łyżeczki cynamonu 
jabłka (użyłam ok.10 małych)
   
WYKONANIE
Jaja ubijamy z cukrem i szczyptą soli. 
Dodajemy jogurt, cukier waniliowy, olej i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. 
Jabłka obieramy i kroimy w dowolny kształt.
Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem, wlewamy ciasto i na cieście układamy pokrojone jabłka i posypujemy odrobiną cynamonu. 
Pieczemy w temperaturze ok.180C około 45 minut.

Dla szukających więcej przepisów:

1. Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką i brzoskwiniami
2. Racuchy z jabłkami i ananasami
3. Błyskawiczne apple crumble, czyli jabłka pod kruszonką
4. Wątróbka z jabłkami i truskawkami na czerwonym winie
5. Pieczony schab z jabłkami i miętą 
 

Apple Yogurt Cake with a Cinnamon


Jesienne słodkości!

0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *