Fasola w ziołach wg Tusk


beans with garlic and herbs

Przepis pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk, którą recenzowałam TUTAJ
To już kolejny przepis z tej książki - po Pomidorach po rosyjsku - którym jestem zachwycona. 

Łatwe w wykonaniu, aromatyczne i cholernie smaczne!

Uwaga: 
Po zjedzeniu tego dania nie grozi Wam pytanie, czy jesteście w ciąży, a o wiatrach też zapomnijcie ;-)


beans with garlic and herbs

SKŁADNIKI
1kg fasoli
sól

Sos:
½ szklanki oliwy
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka rozmarynu
3 ząbki czosnku 

WYKONANIE 
Fasolę moczymy przez noc w wodzie. Na drugi dzień gotujemy i odcedzamy. Do oleju wyciskamy czosnek, wsypujemy zioła i mieszamy. Polewamy gorącą fasolę sosem.

SUGESTIA
Można zrobić to danie fasolą z puszki. Tylko trzeba sos podgrzać w rondelku i takim gorącym sosem polać fasolę.
Przy mniejszej ilości fasoli proporcjonalnie trzeba zmniejszyć ilość składników na sos. 

beans with garlic and herbs

3 komentarze :

  1. Bardzo lubie fasole, właściwie nie wiem dlaczego tak rzadką ją jadam. Propozycja wygląda bardzo smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Również nie jadam je zbyt często, ale dzięki takim przepisom to się powoli zmienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. MMM będę musiała spróbować.

    OdpowiedzUsuń

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

ARCHIWUM

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *