Spaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej.
Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące.
Ale robiliście je z dodatkiem sera feta?
Jeśli jeszcze nie, to już zabierajcie się do gotowania, aby przekonać się dlaczego to takie smaczne!
SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego
1 puszka krojonych pomidorów
1-2 łyżki ketchupu (przepis --> TUTAJ)
1 ząbek czosnku
majeranek
oregano
bazylia
szczypta cynamonu
pieprz
sól
olej (użyłam z aromatem czosnku)
WYKONANIE
Na patelnie wlewamy olej, wyciskamy ząbek czosnku i smażymy przez chwilę, aby czosnek puścił aromat.
Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory z puszki, szczyptę cynamonu, pieprz, oregano, bazylię i majeranek w zależności od upodobań.
Dusimy jeszcze chwilę, pod koniec solimy i na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę fetę.
Co sądzicie o takim połączeniu?
muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńi dać mi znać, jak smakowało? :)
UsuńPięknie podane i zapewne wyśmienite :)
OdpowiedzUsuńDzięki!
UsuńZachęcam do wypróbowania :)