Spaghetti bolognese z serem feta

Spaghetti bolognese with feta
 
Spaghetti bolognese to chyba jedna z najbardziej znanych potraw kuchni włoskiej.
Dane łatwe w wykonaniu i bardzo sycące. 

Ale robiliście je z dodatkiem sera feta?
Jeśli jeszcze nie, to już zabierajcie się do gotowania, aby przekonać się dlaczego to takie smaczne!


Spaghetti bolognese with feta


SKŁADNIKI
500 g mięsa mielonego
1 puszka krojonych pomidorów
1-2 łyżki ketchupu (przepis --> TUTAJ)
1 ząbek czosnku
majeranek
oregano
bazylia 
szczypta cynamonu
pieprz 
sól
olej (użyłam z aromatem czosnku)

WYKONANIE
Na patelnie wlewamy olej, wyciskamy ząbek czosnku i smażymy przez chwilę, aby czosnek puścił aromat.
Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej. Pod koniec smażenia dodajemy pomidory z puszki, szczyptę cynamonu, pieprz, oregano, bazylię i majeranek w zależności od upodobań.
Dusimy jeszcze chwilę, pod koniec solimy i na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę fetę.

Spaghetti bolognese with feta

Co sądzicie o takim połączeniu?

4 komentarze :

 

KĄCIK HAZARDZISTY


Śledź mnie

myTaste.pl

statystyka

Kontakt

zofianazofiana@gmail.com

Napisz do mnie

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *