Dawno na moim blogu nie było przepisu na ciasto, więc szybko nadrabiam tę zaległość i pędzę z przepisem
To ciasto ma ciekawą 1 zaletę: jest łatwe, więc jest w stanie zrobić go każdy :)
SKŁADNIKI
1 mały jogurt naturalny
½ szklanki oleju
2 szklanki mąki
¾ szklanki cukru
4 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
250g porzeczek
0,5kg brzoskwini
WYKONANIE
Jaja
ubijamy z cukrem i szczyptą soli.
Dodajemy
jogurt, cukier waniliowy, olej i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Formę
wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy tłuszczem, wlewamy ciasto i na cieście układamy porzeczki oraz pokrojone brzoskwinie.
Pieczemy
w temperaturze ok.180⁰C około
45 minut.
Fajny przepis z porzeczkami i brzoskwiniami - a u mnie dziś rządzą maliny! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję!
UsuńWidzę, że u Ciebie na blogu też smacznie :)
O matulu, jak ja dawno ciasta nie jadłam! Zaraz mi ślina pocieknie na monitor *.*
OdpowiedzUsuńJa też dawno nie jadłam, a ostatnio złapała mnie ogromna ochota na ciasto i oto efekt.
UsuńOooooo.... To coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ! Uwielbiam takie owocowe ciacha :)
OdpowiedzUsuńMyślę, że to ciasto ma też wiele innych zalet, np. smak :)
OdpowiedzUsuńO smaku to nawet nie wspominałam, bo wiadomo, że pycha :)
Usuń