Pietruszka to samo zdrowie!
Zawiera potas, wapń, magnez i żelazo, a jak by tego było mało oczyszcza organizm z toksyn.
Pietruszka to także skarbnica witaminy C (wystarczy zjeść łyżkę natki, aby zaspokoić dzienne zapotrzebowanie) oraz spora ilość beta karotenu, witaminy B1 i B2.
SKŁADNIKI
- pęczek pietruszki
- 1-2 banany
- maślanka / mleko
- 1-2 łyżki miodu
- sok z cytryny
WYKONANIE
Pietruszkę siekamy i umieszczamy w blenderze razem z bananem, maślanką lub mlekiem.
Dodajemy miód oraz wyciskamy sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Dodajemy miód oraz wyciskamy sok z cytryny i miksujemy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Chyba nie umiem sobie wyobrazić tego smaku. Mam zbyt ograniczoną chyba wyoraźnię ;)
OdpowiedzUsuńAle się pochwalę, bo właśnie zrobiłam sobie koktaji jagodowy, a jagody, jak głosi informacja na opakowaniu, są z Polski :D hihi
Kiedyś też myślałam, że to musi dziwnie smakować, zanim to spróbowałam-świetnie smakuje z owocami (kwestia tylko proporcji).
OdpowiedzUsuńJeśli masz obawy, co do smaku to spróbuj dodać do koktajlu tylko odrobinę natki i sprawdzić, czy diabeł taki straszny ;)
Ale zrobiłaś mi teraz smaka tym koktajlem z jagód :)