Przepis pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk, którą recenzowałam TUTAJ
To już kolejny przepis z tej książki - po Pomidorach po rosyjsku - którym jestem zachwycona.
Łatwe w wykonaniu, aromatyczne i cholernie smaczne!
Uwaga:
Po zjedzeniu tego dania nie grozi Wam pytanie, czy jesteście w ciąży, a o wiatrach też zapomnijcie ;-)
Po zjedzeniu tego dania nie grozi Wam pytanie, czy jesteście w ciąży, a o wiatrach też zapomnijcie ;-)
SKŁADNIKI
1kg
fasoli
sól
Sos:
Sos:
½
szklanki oliwy
1
łyżeczka oregano
1
łyżeczka bazylii
1
łyżeczka rozmarynu
3 ząbki
czosnku
WYKONANIE
Fasolę moczymy przez noc w wodzie. Na drugi dzień gotujemy i odcedzamy. Do oleju wyciskamy czosnek, wsypujemy zioła i mieszamy. Polewamy
gorącą fasolę sosem.
Bardzo lubie fasole, właściwie nie wiem dlaczego tak rzadką ją jadam. Propozycja wygląda bardzo smakowicie.
OdpowiedzUsuńRównież nie jadam je zbyt często, ale dzięki takim przepisom to się powoli zmienia :)
OdpowiedzUsuńMMM będę musiała spróbować.
OdpowiedzUsuń